Referenties

 

Esther heb ik voor het eerst ontmoet toen ik als Territory Manager begon bij Hill's. Tijdens nascholing bleek iedere keer haar enthousiasme voor haar werk en de motiverende werking die ze had op collega paraveterinairen en ook dierenartsen. Later als fieldsalesmanager heb ik haar meerdere keren gevraagd om mee te werken aan lezingen en trainingen die te maken hadden met gezondheidsprogramma's binnen de dierenartsenpraktijk. Zij is zeer betrokken bij het welzijn van huisdieren, eigenaren en ook de medewerkers binnen een praktijk. Esther is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om een praktijk te ontwikkelen op het gebied van het aanbieden van diensten en verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Ze kan haar ideeën makkelijk en duidelijk verwoorden.Vooral haar motivational speeches over afvalprogramma's zijn legendarisch. Ook omdat zij haar verhaal kon staven met resultaten uit de eigen praktijk. Zij toonde aan dat dat eigenaren van huisdieren die deel namen aan haar afvalprogramma gedurende de begeleiding meer aandacht kregen voor de zorg van hun huisdier en daarom ook vaker de praktijk om advies en behandeling vroegen. Zo kon zij met harde cijfers aantonen dat de investering in tijd die een praktijk doet in een gezondheidsprogramma een positief effect heeft op de gezondheid van het huisdier en die van de praktijk.

Job van der lek, Field Sales Manager Veterinary Channel at Colgate Palmolive - Hill's Pet Nutrition Division

 

Gedurende een jaar heb ik met Esther samengewerkt bij dierenkliniek Winsum. Een enthousiaste para-veterinair die collega’s en eigenaren goed kan motiveren en stimuleren. Nieuwe ontwikkelingen worden door Esther, zodra er duidelijke voordelen aan vast zitten, snel geïntroduceerd en makkelijk “aan de man” gebracht. Een harde werkster die, nadat ze heeft gesproken, een positieve flow achterlaat en zoveel energie dat het nog weken blijft doorwerken bij de luisteraar. Dit is ook de reden dat ik haar heb ingeschakeld om op mijn huidige dierenkliniek een praatje te komen houden. En wederom verliet Esther aan het einde van de avond ons pand waarbij ze zoveel energie en positieve, praktische ideeën achterliet dat onze para-veterinairen niet anders konden dan haar tips en tricks met een glimlach in de praktijk brengen. Kortom een spreekster waar je wat aan hebt, die met haar praktische ervaring en handige tips goed kan motiveren en haar hand niet omdraait om nieuwe inzichten of producten te promoten

Thamar de Lange, Dierenarts at A7Noord Dierenartsen

Graag wil ik de volgende ervaringen met u delen omtrent de samenwerking met Esther Klok tijdens bijeenkomsten welke door Pfizer Animal Health vele malen op locatie werden georganiseerd.

In de jaren 2005/ 2006, hebben we als Pfizer een nascholing programma voor dierenarts-assistenten gehouden waarbij Esther een hoofdrol speelde. Zij presenteerde een praktisch en tevens een goed theoretisch onderbouwd verhaal, waar de deelnemers later zo mee aan de slag konden. Deze bijeenkomsten werden goed bezocht en het gemiddelde aantal deelnemers bedroeg tussen de 30 tot 45 deelnemers per sessie. Esther 's presentatie bevatte een schat aan fotomateriaal uit de dierenartsenpraktijk hetgeen een prima aansluiting gaf aan de aanwezige collega's. Van de deelnemers aan dergelijke sessies, hebben wij begrepen dat men altijd naar huis ging met bruikbare tips.

Tijdens een aantal symposia voor gezelschaps-dierenartsen, heeft Esther eveneens, namens Pfizer, een soortgelijke presentatie met succes gehouden.

Ik heb als marketingmanager, Esther leren kennen als een enthousiaste-, betrouwbare- en leergierige para-veterinair. In het oog springend zijn haar open houding, inlevingsvermogen- en haar didactische gaven. In voorkomende gevallen, zou ik haar aangeboden diensten op haar vakgebied van harte aanbevelen!

Dirk van Dellen, marketingmanager Pfizer Animal Health

Ik heb reeds enkele malen met Esther samengewerkt en ik blijf steeds geraakt door haar expertise en ervaring maar vooral haar passie om dit te delen en iedereen mee op sleeptouw te nemen. Mensen overtuigen, moeilijke dingen eenvoudig maken, de theorie in praktijk omzetten en dit alles met enthousiasme en kennis van zaken. Als standhouder van haar congres laat ze je voelen dat jouw aanwezigheid echt telt. Haar als spreker uitnodigen betekent een lezing met pit, kennis, een enthousiast en interactief publiek.  Esther haalt het beste boven in zichzelf, anderen en de dieren!

Fabienne Maes, Marketing Manager Benelux, Ceva Santé Animale.

Deze heerlijke enthousiaste paraveterinair met veel kennis over o.a. diervoeding, heeft een gezonde kritische blik. Passie heeft haar al veel gebracht in het leven. Hierdoor kan zij in ieder geval ook op uitstekende wijze know how en ervaring overbrengen aan onze beroepsgroep!

Catherine Smits, Director Assisi Projects & Staffing Animal industry. 

Naast dat Esther een ervaren dierenartsassistente is geeft zij ook trainingen op locatie. Even geleden heeft een aantal van onze assistentes en dierenartsen op Dierenkliniek Ridderkerk ook een training gehad van haar. Deze training ging over het opzetten van juniorcontroles bij dieren en het uivoeren hiervan door de assistentes en dierenartsen. Deze training hebben we bij haar gevolgd, omdat we toendertijd het plan hadden om een juniorprogramma op te zetten en dit meteen goed wilde aanpakken. Zij heeft daarvoor de "tools"aangeleverd. Naast materiaal om mee te werken heeft ze ons helder en duidelijk uitgelegd hoe we zoiets het best kunnen aanpakken. Mede dankzij haar is ons juniorprogramma nu een groot succes! 

Cindy van Oort, Dierenkliniek Ridderkerk

Ik ken Esther als iemand die met haar grote enthousiasme en passie bij de mensen om haar heen precies de juiste snaar weet te raken. Haar talent om mensen te motiveren en te overtuigen een bepaalde koers te varen is bijzonder en authentiek. Zaken die anderen in eerste instantie voor onmogelijk houden maakt zij mogelijk, niet alleen in woord maar altijd met een duidelijk realistisch doel voor ogen
Wijnand de Groot Training & Consultancy en Hills vertegenwoordiger.